ГоловнаПолітика

Москва не змінить текст Угоди про ЗВТ між Україною та ЄС, - Яценюк

Прем'єр прокоментував хід саміту "Україна-ЄС"

Москва не змінить текст Угоди про ЗВТ між Україною та ЄС, - Яценюк
Фото: EPA/UPG

"Немає сумнівів, що з 1 січня 2016 року Угода про вільну торгівлю між Україною та ЄС буде працювати. Ніяких відкликань, тим більше, ніяких прав ні Москви, ні когось іншого як на відкладання цієї Угоди, так і на зміну тексту цієї Угоди. Це наше суверенне право між Україною та Європейським Союзом", - зазначив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк під час саміту "Україна - ЄС" в Києві в понеділок, 27 квітня, повідомляє прес-служба "Народного фронту".

Прем'єр зазначив, що нинішній саміт "Україна - ЄС" "можна сміливо назвати не 17-м, а першим" - "першим самітом у новій Україні, в іншій країні, яка бореться зараз за свою незалежність, за своє європейське майбутнє, за наші спільні цінності і за безпеку, і в Європейському Союзі також".

"На нас усіх лежить історична місія, історична відповідальність за майбутнє України і за наше спільне майбутнє разом з Європейським Союзом", - зазначив він.

При цьому Яценюк зазначив, що торік Україна підписала Угоду про асоціацію з ЄС і поглиблену і всеосяжну зону вільної торгівлі з ЄС: "Після наших переговорів, думаю, ні в кого не викликає сумнівів, що з 1 січня 2016 року угода про зону вільної торгівлі між Україною та ЄС буде працювати".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram