ГоловнаПолітика

Київських адвокатів не пускають на з'їзд, де обирають членів ВРЮ (оновлено)

Правозахисники за допомогою осіб у камуфляжі намагаються прорватися в будівлю.

У Києві в п'ятницю в Будинку кіно має відбутися З'їзд адвокатів для висунення своїх представників у Вищу раду юстиції. Як повідомляє кореспондент LB.ua, на нього не пустили київських адвокатів - 59 осіб, зараз вони намагаються прорватися в будівлю, але поки що не змогли зробити це.

У конфлікті беруть участь особи в камуфляжній формі без розпізнавальних знаків, які раніше назвалися бійцями батальйону "Золоті ворота". Під час бійки розбили скляні двері вестибюлю.

За неофіційною інформацією, існує конфлікт між Радою адвокатів Києва (голова - Інна Рафальська) і Національною асоціацією адвокатів (голова - Лідія Ізовітова), які намагаються пролобіювати своїх кандидатів.

У коментарі LB.ua Рафальська повідомила, що має копію судового рішення від 24 квітня (суддя Київського окружного адміністративного суду Виноградова О.І.), в якому сказано, що охоронній фірмі "Варта-1", яка стоїть на вході, призупинено ліцензію.

Оновлення 15:50. Як повідомляє кореспондент LB.ua, ця постанова виявилася фальшивою - її немає в реєстрі судових рішень. Таку саму заяву зробив сам КОАС: "Постанову про вжиття заходів для забезпечення позову в адміністративній справі №810/5859/15 про призупинення дії ліцензії охоронної діяльності Товариства з обмеженою відповідальністю "ВАРТА 1" 24 квітня 2015 р. суддя Київського окружного адміністративного суду Виноградова Оксана Іванівна не ухвалювала, а вказана адміністративна справа у провадженні суду не перебувала".

Водночас Рафальська пов'язує спроби перешкодити Раді адвокатів Києва взяти участь у з'їзді не з конфліктом з асоціацією Ізовітової, а з амбіціями окремих кандидатів.

Фото: LB.ua

Фото: LB.ua

З'їзд адвокатів повинен вибрати у ВРЮ трьох осіб із 13 кандидатів, це: Павло Луцюк, Вікторія Дерев'янко, Павло Гречківський, Ігор Фомін, Вадим Беляневич, Анжеліка Лабунська, Ростислав Кравець, Катерина Коваль, Олег Бондарчук, Іван Пруський, Сергій Острович, Алла Лесько, Петро Дзюбко.

Початок з'їзду об 11:00.

27 квітня членів ВРЮ обиратиме конференція співробітників прокуратури, 28 квітня - з'їзд представників юридичних ВНЗ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram