ГоловнаПолітика

Турчинов: Кремль неадекватно реагує на американських військових в Україні

Секретар РНБО підкреслив, що спільні військові навчання США і України не порушують домовленості

Турчинов: Кремль неадекватно реагує на американських військових в Україні
Фото: Макс Требухов

Секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що українсько-американські військові навчання у Львівській області не порушують мінські домовленості.

Про це заявив Турчинов, коментуючи заяву голови МЗС Росії Сергія Лаврова про те, що перебування американських військових в Україні нібито порушує мінські угоди.

"Спільні навчання на Яворівському полігоні відбуваються на дуже високому якісному рівні, що викликає неадекватну реакцію керівництва Росії", - сказав Турчинов.

"З урахуванням невігластва російських керівників, мушу докладно їм пояснити, що в мінських угодах йдеться про виведення з нашої території іноземних військ (читай - російських), які незаконно перебувають на території України (дозволу на перебування яких українська сторона ніколи не давала) і ведуть бойові дії проти нашої країни", - додав секретар РНБО.

Американські інструктори та військові перебувають в Україні для реалізації спільних навчальних програм і запрошені відповідно до рішення парламенту, яке підтримали 305 народних депутатів, зазначив Турчинов.

Секретар РНБО нагадав, що в Україні щорічно проходять багатонаціональні військові навчання з військовослужбовцями країн НАТО.

Нагадаємо, 20 квітня на Яворівському полігоні стартували українсько-американські навчання із залученням військ Fearless Guardian - 2015. У тренуваннях братимуть участь 900 українських військовослужбовців і 290 десантників із США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram