ГоловнаПолітика

Україна хоче зафіксувати перспективу членства в ЄС на саміті в Ризі

МЗС об'єднався з Молдовою і Грузією у підготовці ризької декларації

Україна хоче зафіксувати перспективу членства в ЄС на саміті в Ризі
Фото: uk.wikipedia.org

Україна хоче зафіксувати перспективу членства в ЄС у фінальній декларації Ризького саміту, запланованого на 21-22 травня. Про це заявила заступник голови МЗС з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль, пише "Інтерфакс-Україна".

"Звичайно, не всі країни ЄС зараз готові до такої підтримки. Нас підтримують, як правило, країни Балтії, наші постійні партнери, також нас підтримує Великобританія. Який вигляд це матиме у фінальній декларації, ще рано говорити. ЄС подав мінімальні очікування в цей проект декларації, зараз триває робота над нею. Звичайно, ми будемо наполягати на тому, щоб у декларації був дуже чіткий сигнал, але я думаю, що він там буде десь посередині", - сказала вона.

Зеркаль додала, що перспективою членства переймаються також Молдова і Грузія, тому всі три країни об'єднали зусилля і підготували спільне бачення, якою має бути фінальна декларація з Ризького саміту.

Нагадаємо, на Ризькому саміті Україна також сподівається отримати рішення, які дозволять українцям з 1 січня 2016 року в'їжджати до Євросоюзу без віз.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram