ГоловнаПолітика

Власник маєтку під Києвом депутат Кацуба бере у держави гроші на житло

Скандальний нардеп заявив, що розлучився з дружиною

Депутат Верховної Ради Володимир Кацуба, який минулого року отримав 3 млн гривень доходу і має три квартири і дачу, живе у Києві за державний рахунок, згідно з даними парламенту. Крім того, на його дружину Наталю зареєстровано величезний маєток під Києвом площею майже 3000 квадратних метрів.

Разом з тим депутат стверджує, що не отримував від Ради грошей на оренду житла у Києві, але підтвердив, що проживає у готелі "Київ" за держрахунок. "Я не отримував грошей, я користуюся готельним номером. З дружиною я розлучений", - заявив він у коментарі "Радіо Свобода".

Сім'я Кацуби фігурувала у кількох корупційних скандалах часів колишнього президента Віктора Януковича. Син Володимира, Сергій Кацуба, курував багатомільйонну корупційну аферу із закупівлі бурових вишок за завищеною ціною, відомих під назвою "Вишки Бойка".

Прізвище Кацуба також фігурувало в документах, знайдених після втечі Януковича та його близького оточення. Відповідно до одного з платіжних документів для якогось "містера Кацуби" вишукані італійські костюми по 30 000 євро купував олігарх Сергій Курченко, який створив енергетичну бізнес-імперію за президентства Януковича.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram