ГоловнаПолітика

Росія намагається зірвати мирний процес, - Турчинов

Керівництво РФ робить усе для дестабілізації ситуації в Україні і повалення проєвропейського керівництва, вважають у РНБО

Росія намагається зірвати мирний процес, - Турчинов
Александр Турчинов
Фото: rnbo.gov.ua

Секретар РНБО Олександр Турчинов заявляє, що російське керівництво намагається зірвати мирний процес і зацікавлене скинути українську проєвропейську владу.

Про це він сказав в ефірі "5 каналу", передає УНІАН.

"Коли ми говоримо про побудову лінії оборони, ми мусимо розуміти, що російська вояччина, російське військове і політичне керівництво все роблять для того, щоб зірвати мирний процес. Їх не цікавить мирне врегулювання ситуації в Донецькому регіоні, тому що вони створювали цю кризу, створювали грунт для окупації території", - підкреслив Турчинов.

За його словами, "їхнє завдання не допустити європейську та євроатлантичну інтеграцію нашої країни, їхнє завдання в дестабілізації ситуації в державі і повалення фактично проєвропейського керівництва країни, введення тут ситуації хаосу та реставрації тих маріонеткових політичних сил, які б могли знову повернути країну у фарватер Російської Федерації, як це було при Януковичу".

"Ми розуміємо, що вони можуть відновити бойові дії в будь-який момент, ми маємо бути готовими до цього", - сказав Турчинов, пояснивши, що саме тому Україна має бути готовою до інтенсивного спорудження фортифікаційних споруд.

Раніше секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що демілітаризація Широкиного і районів навколо нього з боку сил АТО можлива тільки після повного відновлення контролю України над цим містом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram