ГоловнаПолітика

Рада ратифікувала угоду з ЄІБ про виділення Україні 200 млн євро

Кошти підуть на вирішення короткострокових потреб постраждалих районів

Рада ратифікувала угоду з ЄІБ про виділення Україні 200 млн євро
Фото: EPA/UPG

Верховна Рада ухвалила розроблений Міністерством регіонального будівництва та ЖКГ закон "Про ратифікацію фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком.

Про це повідомляє офіційний сайт Мінрегіонбуду.

Згідно з фінансовою операцією, ЄІБ надасть Україні кредит у розмірі 200 млн євро на реалізацію проекту "Надзвичайна кредитна програма для відновлення України". Про це повідомив перший заступник міністра регіонального розвитку Володимир Кістіон, представляючи закон.

Він також повідомив, що загальний період погашення позики - 20 років, в тому числі пільговий період - 5 років.

За словами Кістіона, проект спрямований на подолання негативних наслідків подій у східних регіонах України, зокрема на забезпечення вимог переселенців, відновлення основних інфраструктурних об'єктів на території районів Донецької та Луганської областей, які знаходяться під контролем України.

"У першу чергу кошти позики спрямують на відновлення інфраструктури та поліпшення умов надання комунальних послуг: водопостачання та водовідведення, постачання електроенергії і теплопостачання, ремонт автомобільних доріг, залізничних колій, мостів, а також ремонт пошкоджених адміністративних будівель та соціальної інфраструктури, у тому числі шкіл і лікарень", - йдеться у повідомленні.

Крім того, в рамках проекту передбачається реалізація низки інфраструктурних проектів у Запорізькій, Дніпропетровській та Харківській областях, які зазнали значного тиску на інфраструктуру у зв'язку зі значним припливом внутрішніх переселенців.

"Очікується, що основні проекти завершать не пізніше ніж у 2017 році", - зазначив Володимир Кістіон.

Нагадаємо, фінансову угоду підписали 22 грудня 2014 року у Києві прем'єр-міністр Арсеній Яценюк та віце-президент ЄІБ Ласло Баранья.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram