ГоловнаПолітика

Ляшко відмовився бути координатором ради коаліції в Раді

Депутат заявив, що "не братиме участь у цьому фарсі"

Ляшко відмовився бути координатором ради коаліції в Раді
Фото: Макс Требухов

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко склав з себе повноваження координатора ради коаліції.

Про це він заявив на пленарному засіданні Верховної Ради, інформує РБК-Україна.

"Я роблю офіційну заяву про складання повноважень координатора ради коаліції! Я не збираються керувати коаліцією, яка дурить людей", - заявив Ляшко.

За його словами, коаліція дбає тільки "про свій інтерес і відроджує злочинні, диктаторські корупційні схеми у прокуратурі і судах".

"Подивіться, як голосують за закони про прокуратуру. Дві великі фракції коаліції: Радикальна партія і "Самопоміч" не голосують, зате на допомогу реставраційним, диктаторським законам приходять олігархічні групи - ось вам і вся коаліція. Я не хочу обманювати виборців! Я не братиму участь у цьому фарсі. До побачення", - сказав нардеп.

Зі свого боку голова парламенту Володимир Гройсман закликав нардепів стримувати емоції.

Нагадаємо, Олег Ляшко став координатором коаліції 8 квітня, змінивши на цій посаді першого заступника голови фракції "Народний фронт Андрія Тетерука.

Координатор ради обирається по черзі серед голів фракцій, які входять до складу коаліції, строком на три місяці, черга залежить від кількості депутатів у фракції - від більшого до меншого. Першим координатором був голова фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко, другим - Тетерук, третій мав бути Березюк, четвертим став Ляшко. Наступним координатором ради має стати Юлія Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram