ГоловнаПолітика

Геращенко готує скаргу на суддю, що виправдав Ландіка

ВККС займеться Станіславом Юрченком

Геращенко готує скаргу на суддю, що виправдав Ландіка
Судья Станислав Юрченко
Фото: http://ord-ua.com

Нардеп Антон Геращенко готує подання до Вищої кваліфікаційної комісії суддів про притягнення до відповідальності судді Станіслава Юрченка, який виправдав Романа Ландіка.

"Сумний досвід суддів Кірєєва, Вовка, Царевич, Кицюка нічому не навчив цього суддю! Він як і раніше вірить у свою безкарність", - обурився Геращенко у своєму фейсбуці

На його думку, суддю Юрченка потрібно покарати за завідомо неправосудне рішення.

"Якщо цей суддя каже на біле - чорне за наявності відеозапису, то як тоді такий суддя судить, коли відео, аудіо, фото матеріалів нема?" - обурюється нардеп.

Нагадаємо, 19 січня 2012 року Романа Ландіка (син екс-нардепа від Партії регіонів Володимира Ландіка) було засуджено до трьох років позбавлення волі зі звільненням від покарання на випробувальний термін на 2 роки за побиття Марії Коршунової у липні 2011 року. Захист Ландіка не домоглася успіху в оскарженні вироку ні в апеляції, ні в касації, але свої спроби не покинула і звернулася в Сватівський райсуду з позовом про перегляд справи за нововиявленими обставинами.

4 лютого цей суд скасував вирок Ландіку, визнав його невинним, а саму справу закрив. Суд встановив, що Ландік бив Коршунову, "перебуваючи в стані необхідної оборони".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram