ГоловнаПолітика

Росія повинна повернути захоплені території, - Яценюк

Прем'єр нагадав, що Донецьк, Луганськ і Крим - це українська територія.

Росія повинна повернути захоплені території, - Яценюк
Фото: Макс Требухов

Російська Федерація повинна дотримуватися мінських домовленостей і вивести свої війська з Донецької та Луганської областей, а також із Криму.

Про це заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк в інтерв'ю телеканалу «Україна», повідомляє "Апостроф".

"Росія повинна припинити бути країною-агресором, державою, яка захоплює території, і повинна усвідомити свою відповідальність перед світом за мир і стабільність, і забратися з Донецька і Луганська, також і з Криму - я хочу нагадати, що це наша територія", - сказав він.

За словами прем'єра, Україні необхідно відновити контроль над своїми територіями і повернути їх до нормального життя. Проте зробити це без жертв можливо, лише якщо Росія почне виконувати мінські домовленості.

"Понад 6 тис. убитих у нас унаслідок військового конфлікту. Як це вирішити? Просто потрібно Володимиру Путіну взяти документ, який називається "Мінські домовленості", прочитати і виконати все, що там написано. Перше - відкликати своїх бандитів, друге - вивести війська", - сказав він.

Яценюк також зазначив, що після цього можливе проведення прозорих і демократичних виборів, відновлення економічного життя в цих регіонах і, зокрема, відновлення роботи банківського сектору, а також трансляція українських телеканалів.

Нагадаємо, раніше Яценюк заявив, що антиукраїнські сили здійснили останні резонансні вбивства в Україні за класичним російським сценарієм, щоб дестабілізувати ситуацію в державі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram