ГоловнаПолітика

Путін намагається втягнути США у справу Савченко, - адвокат

Влада РФ хоче перейти від нормандського формату до женевського, в якому беруть участь США.

Путін намагається втягнути США у справу Савченко, - адвокат

Питання про українську льотчицю Надію Савченко президент Росії Володимир Путін хоче вирішувати на більш високому рівні - в женевському форматі і за участю США.

Про це в ефірі "5 каналу" сказав адвокат Савченко Марк Фейгін, повідомляє Укрінформ.

"Гра йде навколо того, щоб перейти від нормандського формату до женевського, в якому США беруть участь... А інтерес Путіна існує до переходу саме до вищого формату - за участю США, проти чого США, звичайно, опираються, не маючи особливого бажання вплутуватися в ці переговори. Але, безумовно, Савченко як окреме, дуже важливе питання не можна вирішити, судячи з цієї логіки, окремо - щоб Савченко якимось чином відпустили і без усяких додаткових умов, а тільки на підставі того, що вона невинувата, що очевидно, як на мене, для всіх сторін", - зазначив Фейгін.

Адвокат переконаний, що "це дійсно політичні торги, і торги масштабні".

"Тому поки ті самі Сполучені Штати не включаться в переговори про її звільнення, - можливо, в рамках тільки цього питання чи ще якихось, які пов'язані з цим питанням, - то заледве чи варто очікувати швидкого вирішення цієї ситуації і того, що сам Путін дасть усе ж вказівки, що пора вже відпускати і досить цього спектаклю", - сказав Фейгін.

При цьому він зазначив, що допускає можливість таких переговорів за участю США.

Нагадаємо, в п'ятницю Московський суд відмовився закрити справу проти Савченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram