ГоловнаПолітика

Посол Швейцарії розповів про "домашнє завдання" для ГПУ

Україна має ретельно розслідувати активи представників попередньої влади

Швейцарія очікує, що Україна докладе більше зусиль для розслідування активів команди екс-президента України Віктора Януковича.

Про це заявив посол Швейцарії в Україні Крістіан Шьоненбергер, передає "Радіо Свобода".

"Раніше швейцарський уряд заблокував рахунки представників попередньої влади, певних українців. Зараз відбувається співпраця Генеральної прокуратури України та уряду Швейцарії, спілкуємося з цього питання. Швейцарія відкрита і готова співпрацювати з цього питання, але українській стороні, зокрема Генеральній прокуратурі, необхідно зробити "домашнє завдання". Мова про ретельне розслідування цієї справи", - сказав Шьоненбергер.

Швейцарія заявила, що задовольнила запит про надання правової допомоги Україні в частині заблокованих фінансових коштів. Ця країна зробила це вперше. Ці активи пов'язані з режимом колишнього українського президента Віктора Януковича. Водночас Федеральне міністерство юстиції Швейцарії не володіє жодною інформацією про обсяг активів, які були заморожені.

У лютому 2014 року Федеральна рада Швейцарії ухвалила рішення про блокування активів Віктора Януковича і ще 19 колишніх чиновників, це рішення діятиме три роки.

17 квітня швейцарська влада задовольнили запит ГПУ про надання правової допомоги Україні щодо заблокованих рахунків Віктора Януковича і його оточення. Це перший крок до повернення Україні цих грошей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram