ГоловнаПолітика

ЮНЕСКО ухвалила резолюцію з моніторингу Криму

Мустафа Джемілєв домігся ухвалення українського варіанту документа

ЮНЕСКО ухвалила резолюцію з моніторингу Криму
Мустафа Джемилев

Виконавча рада Організації Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО) у четвер ухвалила резолюцію про моніторинг ситуації у Криму.

Як пише уповноважений президента у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв у своєму фейсбуці, ухвалено варіант резолюції, який запропонувала українська делегація. Документ підтримали 19 країн (за мінімально необхідних 12), у тому числі Франція, США, Японія, Мексика, Албанія, Італія.

Одним із заходів, які вживе ЮНЕСКО, стане організація інформаційної зустрічі, на якій різні організації та представники країн-членів ЮНЕСКО обговорять захист культурної спадщини, освіту, мовну політику, свободу ЗМІ, безпеку журналістів на півострові.

"Власне, на цій конференції у нас буде більше можливостей розповісти про ситуацію, яка склалася в окупованому Криму. А за її результатами, сподіваємося, вже буде розроблений чіткіший план координації дій, за якими ЮНЕСКО зможе моніторити стан справ у Криму", - повідомив Джемілєв.

Нагадаємо, ЮНЕСКО створена для сприяння зміцненню миру і безпеки за рахунок розширення співробітництва держав і народів у галузі освіти, науки і культури. Організація також стежить за дотриманням прав і основних свобод людини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram