ГоловнаПолітика

Ситник змалював пріоритети Антикорупційного бюро

Глава АКБ візьметься за вищі спеціалізовані суди

Ситник змалював пріоритети Антикорупційного бюро
Артем Сытник

Новопризначений директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник заявив, що пріоритетним у роботі АКБ буде викорінення корупції у судовій сфері.

"Я вже виступав і говорив, що пріоритет - це наведення порядку у судовій гілці влади, і саме у вищих спеціалізованих судах", - сказав він журналістам.

Директор АКБ додав, що раніше судді вищого ешелону жодного разу не притягалися до відповідальності за корупційні порушення.

Ситник повідомив, що почне підбір людей у бюро з вивчення документів тих, хто разом з ним претендував на посаду голови АКБ.

"Документи, які подавали інші кандидати, - вони всі збереглися в Адміністрації (президента), і я їх усіх вивчу, і там, у будь-якому разі, є гідні люди, там є люди, які змогли б очолити силові підрозділи і так далі. Я думаю, що підбір кадрів почнеться саме з тих пакетів документів, які надавалися комісії під час проведення конкурсу", - сказав він.

Ситник нагадав, що до складу бюро, відповідно до законодавства, мають увійти 700 осіб: з яких 200 - начальницький склад і 500 - детективи, технічні підрозділи та інші фахівці.

Директор АКБ також погодився з пропозицією президента Петра Порошенка, який порадив залучити до роботи бюро іноземних фахівців.

Нагадаємо, у четвер Порошенко повідомив, що вирішив призначити главою Антикорупційного бюро 35-річного адвоката Артема Ситника.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram