ГоловнаПолітика

У Київраді пообіцяли не демонтувати "Батьківщину-мати"

Депутати вважають, що достатньо замінити символ на щиті пам'ятника на тризуб

У Київраді пообіцяли не демонтувати "Батьківщину-мати"
Фото: Кузьма Джунь

Незважаючи на те, що пам'ятник "Батьківщина-мати" у Києві пов'язаний з комуністичним режимом, його не демонтують.

Про це заявив депутат Київської міської ради Олександр Вовченко, повідомляє "Укрінформ".

"Пам'ятник "Батьківщина-мати" ніхто демонтувати не буде тому, що це історична пам'ять", - сказав Вовченко. При цьому, за його словами, існує думка, що потрібно замінити символ на щиті пам'ятника на тризуб. "Це питання зараз вивчається", - сказав депутат.

Крім того, Вовченко вважає, що перейменовувати столичні вулиці потрібно на честь героїв Небесної Сотні і воїнів АТО.

"Я впевнений, до кінця року всі вулиці, пов'язані з комуністичним тоталітарним режимом, будуть перейменовані. Їм будуть повернені або історичні назви, або буде прийнято рішення перейменувати на честь героїв Небесної Сотні, людей, які загинули в АТО. Їхніми іменами потрібно називати вулиці", - сказав депутат.

Він наголосив, що передусім будуть перейменовані чотири вулиці: Леніна, Крупської, а також пов'язані з іменами чекістів.

Вовченко зазначив, що на перейменування вулиць необхідно "не так багато грошей". Зокрема, заміна однієї таблички коштуватиме близько 100 гривень, а загалом на вулиці в середньому необхідно замінити десять табличок, тобто мова йде про суму 1000 гривень на перейменування однієї вулиці. "Ці кошти зможуть знайти в бюджеті столиці", - переконаний депутат.

Нагадаємо, згідно з прийнятим Верховною Радою законом про заборону комуністичної символіки, місцева влада зобов'язана демонтувати всі пам'ятники радянським діячам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram