ГоловнаПолітика

Для Європи вкрай важливий успіх реформ в Україні, - Могеріні

"Велика сімка" зацікавлена в якнайшвидшому вирішенні української кризи, додала представник ЄС

Для Європи вкрай важливий успіх реформ в Україні, - Могеріні
Федерика Могерини
Фото: EPA

Для України і для Європи важливі стабілізація ситуації в Україні й успіх у проведенні нею реформ.

Про це заявила верховний представник ЄС із зовнішньої політики Федеріка Могеріні на прес-конференції за підсумками міністерської зустрічі G7, повідомляє Укрінформ.

"Ми дуже багато надій покладаємо на успіх реформ в Україні. І ми твердо віримо в політичне рішення і в діалог, Мінськ надає все це", - сказала Могеріні.

Вона додала, що такий розвиток подій - швидке вирішення української кризи - повністю відповідає інтересам усіх, хто зібрався на зустріч (членів “Великої сімки”), однозначно в інтересах ЄС.

Могеріні запевнила, що не боїться розколу в лавах Євросоюзу через різницю поглядів деяких членів на відносини з Росією, дорікнувши журналістам у тому, що вони нерідко більше мусують тему розколу і розбіжностей, ніж акцентують увагу на єдності лав блоку.

"Понад рік, коли були дуже складні відносини з Росією, нам завжди вдавалося зберігати єдність", - підкреслила вона.

Глава європейської дипломатії черговий раз повторила те, що не раз звучало з вуст інших політиків: "ізоляція Росії не є метою, ні в чиїх інтересах ізолювати Росію".

За її словами, "було б добре, щоб у якийсь момент Росія повернулася і знову почала відігравати відповідальну роль" у світових справах, але таке повернення повністю "в її руках".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram