ГоловнаПолітика

Суд зобов'язав компанію Фірташа виплатити Україні 283 млн грн

У Генпрокуратурі заявляють про безпідставне збільшення відсоткової ставки

Суд зобов'язав компанію Фірташа виплатити Україні 283 млн грн
Фото: Макс Левин

Київський апеляційний господарський суд ухвалив стягнути на користь Родовід Банку (99,99% належать державі) понад 283 млн грн, незаконно отриманих ЗАТ "Укргаз-Енерго", яке пов'язують бізнесменом Дмитром Фірташем.

Про це повідомляє офіційний сайт Генпрокуратури.

"Позовні вимоги обґрунтовані тим, що на підставі договору строкового банківського вкладу зазначене товариство розмістило на депозиті банку 552 млн грн під 9% річних. Однак надалі сторони безпідставно збільшили відсоткову річну ставку до 48%, що дозволило комерційній структурі незаконно отримати додаткові 283 млн грн", - йдеться в повідомленні.

У ГПУ наголосили, що протиправність підвищення процентної ставки підтверджено судовими рішеннями, якими додаткову угоду до договору банківського вкладу визнано недійсною, однак вказаних коштів банку не повернуто.

"Незважаючи на ці обставини, господарський суд Києва в задоволенні позову прокурора відмовив. І тільки завдяки послідовній позиції органів прокуратури за результатами розгляду апеляційної скарги Київський апеляційний господарський суд погодився з обґрунтованістю доводів позову і 14 квітня 2015 року рішення місцевого господарського суду скасував", - повідомили в ГПУ.

Одночасно апеляційний суд ухвалив нове рішення, яким задовольнив позовні вимоги Генпрокуратури.

"Рішення суду набуло чинності і підлягає виконанню", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, в жовтні 2014 року МВС повідомило про арешт 284 млн гривень, вкрадених із Родовід Банку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram