ГоловнаПолітика

Повернення Росії в G7 залежить від ситуації на Донбасі, - Німеччина

Російських керівників не чекають і на саміт G7, який відбудеться в червні 2015 року в Німеччині

Повернення Росії в G7 залежить від ситуації на Донбасі, - Німеччина
Фото: zn.ua

Повернення Росії в клуб найбільш промислово розвинених країн безпосередньо залежить від ситуації в Україні.

Про це міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив на зустрічі "Великої сімки" в Любеку, передає Укрінформ.

"Хочу сказати: допоможіть наблизити вирішення українського питання", - звернувся Штайнмаєр до відсутніх російських дипломатів, яких не було запрошено на зустріч.

Не чекають російських керівників і на саміт G7, який відбудеться в червні 2015 року в Німеччині, в замку Ельмау.

Однак, як підкреслив Штайнмаєр, він особисто, та й інші колеги, не зацікавлені у тривалій ізоляції Москви. "Я переконаний, що ми зуміємо поліпшити умови для роботи на міжнародному рівні, коли Росія повернеться в G8", - заявив міністр.

Так, за його словами, участь російської сторони вкрай необхідна для врегулювання низки міжнародних конфліктів, зокрема, в Сирії або навколо Ірану.

Нагадаємо, однією з головних тем обговорення на зустрічі "Великої сімки "в Любеку є ситуація в Україні.

Росію на саміт не запрошували. У січні канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що Москва не буде представлена і на наступній зустрічі лідерів країн "великої сімки". У березні 2014 року через агресивну політику Росії щодо України "Велика вісімка" виключила Росію зі своїх лав, ставши "сімкою", і відмовилася від проведення саміту G8 у Сочі, провівши зустріч G7 у Брюсселі. Формат "Великої вісімки" існував з 1996 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram