ГоловнаПолітика

Європейський суд відклав розгляд позову України проти РФ

ЄСПЛ чекає коментарів від Росії

Європейський суд відклав розгляд позову України проти РФ
Фото: EPA/UPG

У Європейському суді з прав людини продовжили до 25 вересня термін передачі Росією відповіді за двома скаргами, поданими Україною у зв'язку з подіями в Криму та на Донбасі.

Як сказано в поширеному в понеділок комюніке суду, таке рішення було прийнято 23 березня, повідомляє "Интерфакс".

26 листопада 2014 року ЄСПЛ поширив комюніке, в якому говорилося, що суд очікує від Росії коментарів з питання про можливий розгляд двох позовів, поданих Україною проти РФ.

Перший позов стосувався подій, що відбувалися в 2014 році в Криму і на сході України. Другий - "викрадення" груп дітей у східній частині України та їх тимчасового перевезення в Росію.

У першому позові українська сторона стверджувала, що дії РФ як у Криму, так і на сході України призвели до порушення великої кількості статей ЄКПЛ.

Другий позов стосувався трьох груп українських сиріт та дорослих, які їх супроводжували. У Києві стверджували, що минулого літа їх захопили в заручники озброєні люди на сході України, після чого відвезли на територію РФ.

У березні Мін'юст РФ попросив у ЄСПЛ продовжити термін для подання відповіді за двома скаргами, поданими Україною проти РФ у зв'язку з торішніми подіями в Криму та на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram