ГоловнаПолітика

"Правий сектор" повідомив про вилучення МВС матеріалів щодо Тимошенко

Матеріали кримінальних проваджень міліція забрала при виселенні ПС з готелю "Дніпро"

"Правий сектор" повідомив про вилучення МВС матеріалів щодо Тимошенко
Юлия Тимошенко
Фото: Макс Левин

Прес-секретар партії "Правий сектор" Артем Скоропадський підтвердив, що матеріали кримінальних справ проти Юлії Тимошенко були в розпорядженні "Правого сектору", проте заявив, що пізніше їх вилучило МВС.

"Коли було таке безчасся після того, як влада попередня втекла, то "Правий сектор" взяв під охорону деякі адміністративні будівлі і будинок Пшонки, бо ми розуміли, що там можуть зберігатися документи, які можуть привідкрити правду на злочини попереднього режиму. Там, дійсно, було і справа Тимошенко, і там були ще всякі документи, пов'язані практично з більшістю помітних опозиціонерів того часу. Після того як ми заявили, що ми не охоронна фірма, ми не можемо охороняти будинок Пшонки, ми ці документи забрали, приїхали в готель "Дніпро". Ці документи були у нас, все це, дійсно, було в розпорядженні "Правого сектору", - розповів Скоропадський в ефірі телеканалу 112.

Однак у березні 2014 року при виселенні "Правого сектору" з готелю "Дніпро" документи дісталися МВС.

"Коли нас міліція під дулом автоматів виселяла з готелю "Дніпро", то всі ці документи були вилучені представниками київської міліції. Тобто цих документів у нас немає з березня минулого року", - зазначив прес-секретар "Правого сектору".

Скоропадський зазначив, що міліціонери, які вилучали документи, носили шеврони Головного управління МВС у Києві.

Нагадаємо, генпрокурор Віктор Шокін повідомив в інтерв'ю LB.ua про службове розслідування в ГПУ за фактом зникнення документів за кримінальними провадженнями щодо Юлії Тимошенко.

Після цього нардеп Мустафа Найєм припустив, що матеріали кримінальних проваджень щодо Юлії Тимошенко перебувають у "Правого сектору".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram