ГоловнаПолітика

Порошенко: теракти в Одесі планувалися на ніч з 1 на 2 травня

Президент розповів про масштабну спецоперацію СБУ

Порошенко: теракти в Одесі планувалися на ніч з 1 на 2 травня
Фото: dyvys.in

Президент Петро Порошенко під час свого візиту до Одеси заявив, що сьогодні вночі там було затримано ще 50 осіб за підозрою в підготовці терактів на ніч з 1 на 2 травня.

"Майже 50 злочинців сьогодні вночі було заарештовано, вилучено сотні одиниць зброї, гранатомети, сотні гранат, десятки кілограмів тротилу і вибухових речовин, списки з керівниками диверсійних груп, терористичних груп, об'єктами, які повинні були підірвати, громадськими та державними діячами, на яких вони планували здійснити замахи і напади", - повідомив Порошенко. Його виступ транслював місцевий телеканал "Перший міський".

"Понад 300 співробітників СБУ сьогодні вночі це робили. Сьогодні є вже свідчення. Десятки терористичних актів зупинено сьогодні вночі", - заявив президент.

За його словами, теракти планувалися на ніч з 1 на 2 травня. "Комусь хочеться бачити іншу Одесу, ніж ту, яку ми з вами дуже любимо: вільну, сильну, спокійну та безпечну", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, прес-секретар СБУ Олени Гітлянська вдень у п'ятницю заявила, що загалом за останні дні спецслужба затримала 40 осіб, десятьом із них оголошено про підозру у створенні терористичної організації. Заходи для "зачистки" одеського регіону від диверсантів і терористів тривають.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram