ГоловнаПолітика

Нардепи розкритикували виступ глави НКРЕКУ в парламенті

Дмитра Вовка намагаються звільнити за тарифи.

Нардепи розкритикували виступ глави НКРЕКУ в парламенті

Промова в.о. голови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) Дмитра Вовка в парламенті продемонструвала його непрофесіоналізм і непоінформованість у ключових питаннях роботи галузі. Про це активістів громадського руху "Кадрова мітла" повідомила народний депутат Олександра Кужель, пише РБК-Україна.

"Перед депутатами вийшов виступати зовсім непідготовлений чоловік - була така такий ганьба!" - наголосила вона. "Він не говорив про тарифи на газ, а щось промимрив, з чого можна просто складати анекдоти. Ну, наприклад, він сказав: "Ми поступово відкриваємо собівартість газу". Це в стриптизі жінка поступово роздягається. А щоб затвердити тариф, потрібно бачити собівартість, підтвердити собівартість, тільки на підставі собівартості можна встановлювати тариф", - додала нардеп.

Як повідомляють організатори акції протесту - громадський рух "Кадрова мітла" - сам керівник Нацкомісії до мітингувальників не вийшов і не відповів на запитання активістів.

"Ми переконалися, що він боїться говорити з людьми, боїться відповідальності, - сказав координатор руху Роман Кожевников. - Звітуючи перед депутатами в парламенті, Вовк заявив, що селянам дуже просто буде оплачувати нову ціну за газ. Пішов, отримав субсидію - і немає проблем. Але це ж неправда!"

Учасники громадського руху також повідомили, що сумніваються в готовності Вовка вести діалог з активістами. "Вовк сказав депутатам, що раніше влада загравала з населенням. Це слід розуміти, що нинішніх чиновників не цікавить, як люди будуть виживати, чим годувати дітей з такими вовчими тарифами на енергоресурси та комунальні послуги", - зазначив учасник акції.

Активісти "Кадрової мітли" вважають, що за непрофесіоналізм Вовка будуть розплачуватися прості українці, адже, за підрахунками експертів, в Україні вартість енергоресурсів завищено на 50-80% через відсутність лічильників на тепло, втрати під час транспортування, неякісний газ.

Представники громадського руху стверджують, що не припинять своїх акцій, поки не доможуться відставки Вовка. "Наша головна мета - привернути увагу українців до обговорення та вирішення проблем кадрового складу органів державної влади. Лише позбувшись чиновників-непрофесіоналів, ми зробимо можливими зміни на краще", - наголошують в організації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram