ГоловнаПолітика

Генпрокуратура хоче залучити громадськість до розслідування "майданівських" справ

Генпрокурор планує створити єдиний реєстр

Генпрокуратура хоче залучити громадськість до розслідування "майданівських" справ
Фото: Вадим Крутивус

Генеральний прокурор Віктор Шокін планує внести усі справи щодо розгону Майдану у єдиний реєстр і розмістити його на сайті ГПУ.

Про це він розповів в інтерв'ю LB.ua.

"Я хочу зробити повноцінний реєстр "майданівських" справ, щоб усе було чітко і зрозуміло, - скільки справ існує, який там склад злочину, як вони розслідувалися, чи були вже вироки, якщо так - які, чи є хто із фігурантів у розшуку і т.д. Все це - в електронному вигляді. Понад те - у відкритому доступі. Так, щоб кожен громадянин мав можливість доступу на сайті прокуратури", - розповів генпрокурор.

"Важливо, щоб будь-який українець не просто міг це прочитати, але щоб міг додати свою лепту. Припустимо, якийсь громадянин читає: справа така-то розслідується так-то і так-то; а, на його думку, у цій справі варто було б допитати ще Іванова, Петрова, Сидорова. Він може вказати на це органам прокуратури, написати нам...", - додав Шокін.

Зробити це, на його думку, можна в коментарях на сайті або звернувшись безпосередньо до канцелярії.

"Важливо інформацію донести, а спосіб - це вторинне", - зазначив глава ГПУ.

Докладніше про розслідування "майданівських" справ читайте у повному тексті інтерв'ю "Віктор Шокін: "Команду стріляти по Майдану давав Янукович".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram