ГоловнаПолітика
Спецтема
Россия

Бурятських журналістів змусили вирізати ножицями статтю з газети

Матеріал про обгорілого танкіста три дні вирізали з 50-тисячного накладу.

Бурятських журналістів змусили вирізати ножицями статтю з газети
Доржи Батомункуев
Фото: svoboda.org

Співробітники газети "Новая Бурятия" три дні вирізали ножицями з 50-тисячного паперового накладу статтю про строковика російської армії Доржі Батомункуєва, який обгорів у бою під Дебальцевим.

Про це розповів російській редакції "Радіо Свобода" в.о. головреда "Новой Бурятии" Тимур Дугаржапов.

Ось уривок з розмови з Дугаржаповим:

- Як це було? Співробітники газети сиділи і весь наклад вручну так опрацьовували, вирізаючи ці сторінки?

- Так, три дні ми цією справою займалися.

- А який у вас наклад?

- 50 тисяч примірників.

Бурятський танкіст Доржі Батомункуєв, тяжко поранений в бою під Дебальцевим у Донецькій області, прославився після інтерв'ю, яке в нього на початку березня взяла "Новая газета".

Перед цим, 23 лютого, він став одним із героїв телевізійного сюжету про зустріч Йосипа Кобзона з пораненими бойовиками "ДНР" в опіковому центрі при Донецькій обласній центральній клінічній лікарні, хоча тоді ще ніхто не називав його імені та прізвища.

Минулого тижня журналіст газети "Новая Бурятия" вирішив поцікавитися долею Батомункуєва і з'ясував, що той лікується в лікарні в сусідньому Забайкальському краї, а його мати нарікає на відсутність допомоги з боку Міністерства оборони Росії. Він написав статтю, яку майже відразу після публікації витерли із сайту видання та вирізали з уже надрукованого накладу.

В.о. головреда заперечує цензуру і запевняє, що рішення видалити статтю ухвалила редакція у зв'язку з небажанням брати участь в інформаційній війні.

Збережену смугу зі скандальною статтею оприлюднив у своєму фейсбуці Аркадій Зарубін, журналіст бурятської газети "Аршан".

Фото: facebook.com/arkady.zarubin

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram