ГоловнаПолітика

Міноборони спростувало випуск українських "Буків"

Заява стала реакцією на інсинуації російського телеканалу

Міноборони спростувало випуск українських "Буків"
Бук в Луганске
Фото: стоп-кадр с видео

Міністерство оборони повідомило, що підприємства оборонно-промислового комплексу України ніколи не здійснювали виробництво ЗРК "Бук" будь-яких модифікацій.

Цю заяву міністерство зробило у відповідь на сюжет російського НТВ від 5 квітня. У ньому, зокрема, говориться: "Юрій Кнутов (директор музею військ протиповітряної оборони), колишній офіцер ППО, який прекрасно знає всі особливості системи "Бук", запевняє, що ця модифікація пускової установки (яка збила малайзійський літак, - ред.) була придумана, випускалася і досі випускається тільки в Україні, в Запоріжжі".

Міноборони України повідомляє, що серійне виробництво комплексу засобів "Бука", як бойових, так і технічних, здійснювалося і продовжує здійснюватися виключно на території Російської Федерації.

Варто зазначити, що в сюжеті НТВ, за даними "Радіо Свобода", є й інші фальсифікації і спотворення. Так, в ньому говориться, що тягач з установкою "Бук" було знято на відео в Красноармійську, що перебував в той момент під контролем Збройних сил України. Російські "журналісти" вважали за краще не згадувати про те, що це відео було знято в Луганську. Інформація про це міститься в розслідуванні групи журналістів з Нідерландів та Німеччини в рамках проекту CORRECT! V. Журналісти проекту відвідали Луганськ в листопаді і підтвердили: "відео справжнє, навіть рекламний щит автодилера "Богдан" залишився на тому ж місці, хоча і трохи пошарпаний".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram