ГоловнаПолітика

БПП пропонує членом ВРЮ призначити свого юриста

Депутат подаватися до Ради юстиції не буде

БПП пропонує членом ВРЮ призначити свого юриста
Архив
Фото: www.vru.gov.ua

Фракція "Блок Петра Порошенка" запропонувала кандидатуру депутата Київради, керівника юридичного департаменту БПП Олексія Маловацького на пост члена Вищої ради юстиції за квотою Верховної Ради. Про це в коментарі LB.ua повідомив депутат від фракції "Батьківщина" Сергій Власенко.

"Мене турбує те, що БПП вніс кандидатуру Олексія Маловацького на посаду члена у Вищій раді юстиції. При всій повазі до Олексія, я його знаю, але думаю, що крім мене його ніхто не знає", - заявив він.

"Потрібно говорити про принцип (формування ВРЮ - ред.), не конкретно про Олексія. Треба припинити призначати у ВРЮ людей, яких не знає юридичне середовище, яких знають за тим, що вони носять портфелі за керівником своєї політсили", - додав Власенко.

Депутат також заявив, що проект постанови про Маловацького вже зареєстровано в парламенті.

Разом з тим, він зазначив, що "Батьківщина" поки не висувала свою кандидатуру на члена ВРЮ. "Ми ведемо переговори з усіма фракціями коаліції ... Те, що деякі члени коаліції висувають своїх кандидатів, не порадившись всередині, свідчить про не зовсім демократичні методи функціонування цих політичних сил", - додав він.

Власенко також заявив, що його кандидатуру не висуватимуть на посаду члена ВРЮ.

"Я не хочу, бо змінено статус членів ВРЮ, і (за новим законом - ред.) це окрема робота... Тим більше, що принцип формування ВРЮ, як я вже сказав, не змінився. А бути одним із 20 членів ради і ні на що не впливати - навіщо...", - додав він.

Як наголошується на сайті Київради, Олексій Маловацький - депутат фракції "УДАР-Солідарність".

1 березня 2009 року заснував і очолив ТОВ "Юридична компанія "Юс Новітас". Був заступником керівника юридичної служби під час позачергових виборів президента України у 2014 році, керівником юридичної служби під час позачергових виборів до Верховної Ради України у 2014 році.

Нагадаємо, фракція "Народний фронт" запропонувала кандидатуру екс-глави Оболонського суду Ірини Мамонтової на посаду одного із членів Ради юстиції від парламенту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram