ГоловнаПолітика

Фракція Яценюка запропонувала розслідувати звинувачення Гордієнка на базі комітету Ради

Сюмар заявила про загрозу зриву кредиту СБ на 800 млн доларів.

Фракція Яценюка запропонувала розслідувати звинувачення Гордієнка на базі комітету Ради
Фото: nfront.org.ua

Прем'єрська фракція Верховної Ради "Народний фронт" вимагає прозорого розслідування звинувачень екс-голови Держфінінспекції Миколи Гордієнка на базі парламентського антикорупційного комітету.

Про це заявила заступник голови фракції Вікторія Сюмар у вівторок на брифінгу в парламенті.

"Фракція "Народний фронт" вимагає прозорого розслідування цієї історії, усіх звинувачень із дачею показань про те, що сказав Гордієнко, чому він це сказав, чи були там політичні мотиви, які вони були, а також розслідування безпосередніх фактів корупції", - цитує депутата

прес-служба НФ.

На думку Сюмар, сьогоднішнє блокування трибуни парламенту з вимогою створити слідчу комісію за звинуваченнями Гордієнка є частиною "добре підготовленої, штучної спецоперації, мета якої - створити політичну кризу в Україні". Сюмар наголосила, що трибуну заблокували, хоча напередодні, під час Погоджувальної ради, а також сьогодні вранці всі голови депутатських фракцій домовилися, що це питання має розглянути Комітет ВР з питань протидії корупції.

"Учора уряд передав усі документи, де чітко вказано, що більш ніж 6,5 млрд розтрат, про які говорив пан Гордієнко, стосувалися попереднього уряду Януковича-Азарова, тоді як інші кошти стосувалися відсторонених прем'єр-міністром керівників державних підприємств, проти яких Генеральна прокуратура вже порушила справи. Тобто йдеться про політизацію процесу, яку має розслідувати Генпрокуратура, а також спробу зробити із цього політичну кризу", - заявила заступниця голови фракції "Народний фронт".

На думку Сюмар, все те, що відбувається сьогодні в парламенті, "може мати надзвичайно негативні наслідки, оскільки виникає загроза зриву ухвалення пакета законів, необхідного для отримання коштів Світового банку". "Йдеться про 800 млн євро, які сьогодні критично потрібні країні. У разі зриву цих законів це очевидно призведе до погіршення економічної ситуації. І все це цілком збігається із завданням тіньового уряду Опозиційного блоку й інших агентів російського впливу", - наголосила вона.

Нагадаємо, що участь у блокуванні трибуни брали Сергій Каплін, Борислав Береза, "свободівці" Юрій Левченко й Андрій Іллєнко, "ляшківці".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram