ГоловнаПолітика

У Криму на допит викликали ще одну журналістку

ФСБ Росії звинувачує працівників кримських ЗМІ у закликах до повалення влади

У Криму на допит викликали ще одну журналістку

У Сімферополі кримську журналістку Анну Шайдурову викликали на допит в управління Федеральної служби безпеки Росії.

Як повідомляє сайт "Крым.Реалии", "запрошення" на допит Шайдурова отримала сьогодні вранці телефоном. Офіційну повістку журналістці не вручали.

"Вранці подзвонили, запросили в ФСБ. Я запитала з приводу офіційних документів, мені відповіли: "Ви ж свідома громадянка, приходьте, ми вам вручимо", - розповіла Шайдурова.

Вона також зазначила, що про подробиці і причину виклику її не повідомили. Шайдурова припускає, що її допит є продовженням справи, пов'язаної з публікаціями у "Центрі журналістських розслідувань", де вона раніше працювала.

Журналістка має намір з'явитися в ФСБ у вівторок після обіду.

Нагадаємо, 13 березня у квартирах батьків кримських журналісток Анни Андрієвської та Наталії Кокоріної співробітники ФСБ РФ проводили обшук в рамках кримінальної справи, порушеної щодо публікацій "Центру журналістських розслідувань". Щодо Андрієвської, яка після анексії Криму Росією проживає в Києві, було порушено кримінальну справу за ст. 280. ч.1 Кримінального кодексу РФ (публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності РФ) за публікацією її матеріалу про волонтерів батальйону "Крим".

Після обшуку у батьків Наталії Кокоріної, журналістку доставили в управління ФСБ, де її допитували протягом шести годин як свідка у справі. Після цього Кокоріну відпустили, вилучивши у неї особистий ноутбук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram