ГоловнаПолітика

Чумак: Банкову не влаштовує жоден кандидат на посаду голови АКБ

Головним у боротьбі з корупцією може стати або депутат, або адвокат

Чумак: Банкову не влаштовує жоден кандидат на посаду голови АКБ
Фото: Виталий Головин

Депутат Верховної Ради Віктор Чумак вважає, що Адміністрацію президента не влаштовує жоден із решти кандидатів на пост глави Антикорупційного бюро, одним із яких він є.

Про це він заявив кореспонденту LB.ua, відповідаючи на запитання, як він оцінює свої шанси стати главою Бюро.

"Не дуже високо станом на сьогодні. З тих коментарів, що дають різні офіційні особи, я так розумію, жоден із трьох кандидатів не влаштовує Адміністрацію президента", - заявив він.

"Для мене найголовніше, щоб конкурс відбувся, мені не важливо, виберуть мене чи ні. Головне, щоб ми затвердили форму [такого] соціального "ліфта", як конкурсний відбір", - додав депутат.

Чумак зазначив, що конкурс ще можуть зірвати. "Раптом з'явиться якась причина, що ще двоє кандидатів не пройдуть перевірку після співбесіди з комісією, і залишиться хтось один. А одного не можна подавати президенту. Значить, знову проводити конкурс", - сказав він. Самому Чумаку співбесіду призначено на 15:00 вівторка.

Нагадаємо, що до фінальної трійки претендентів на пост глави Антикорупційного бюро увійшли нардеп Віктор Чумак та адвокати Артем Ситник і Микола Сірий. Ще один кандидат, який до останнього залишався серед претендентів, Яків Варічев не пройшов перевірку спецслужб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram