ГоловнаПолітика

Гройсман попросив повідомляти йому про випадки "кнопкодавства"

У разі неперсонального голосування депутати голосуватимуть повторно.

Гройсман попросив повідомляти йому про випадки "кнопкодавства"
Фото: Макс Требухов

Голова парламенту Володимир Гройсман попросив повідомляти йому про факти неперсонального голосування ("кнопкодавства") у Верховній Раді.

Про це він заявив на погоджувальній раді після відповідної промови представника "Волі народу", повідомляє РБК-Україна.

"Я просив би, якщо ви є свідком такого неподобства, то повідомляти головуючого - ми будемо переголосовувати", - заявив Гройсман.

Спікер також дав протокольне доручення апарату Ради надати депутатам усю інформацію про сенсорну кнопку, зокрема про те, що вона не вирішить питання "кнопкодавства".

Нагадаємо, система голосування "Рада-3", яка передбачає голосування за допомогою сенсорної кнопки, була встановлена ще 2008 року, але її так і не ввели в експлуатацію. У липні 2014 року вчені НАН розробили нову систему голосування під назвою "Рада-4". Система виглядає як електронний планшет із сенсорним екраном, колонкою з сенсорною кнопкою ліворуч, місцем для реєстраційної картки та кнопками для голосування. Запустити систему планували в грудні 2014-го - січні 2015 року.

Раніше Гройсман заявляв, що вважає відкритість найкращими ліками від "кнопкодавства" і запропонував розробити кодекс поведінки народного депутата.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram