ГоловнаПолітика

Яценюк пообіцяв назвати в Раді імена тих, хто стоїть за Гордієнком

Прем'єр повідомив про наявність опонентів у коаліції

Яценюк пообіцяв назвати в Раді імена тих, хто стоїть за Гордієнком
Фото: Макс Требухов

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк пообіцяв публічно у Верховній Раді назвати імена тих, хто, прикриваючись історією з екс-головним ревізором Миколою Гордієнком, намагається змістити його з посади.

Про це він сказав в інтерв'ю ТСН, коментуючи звільнення Гордієнка.

"Ця чудова людина походила навколо, позбирала політичну підтримку опонентів уряду, які, до речі, є в тому числі членами коаліції, і вирішила вийти на прес-конференцію з єдиною метою: захистити себе від відповідальності. І йому пообіцяли, що він отримає імунітет, якщо він дасть неправдиві свідчення проти уряду", - заявив Яценюк.

За його словами, за заявами Гордієнка стоять "політичні сили і люди, які зацікавлені в повторенні сценарію 2005 року, і ті люди, які зацікавлені в зміщенні уряду".

На запитання журналіста, чому б не назвати імена цих людей, прем'єр відповів: "Я назву. У парламенті".

Прем'єр в інтерв'ю також прокоментував ініціативу кількох депутатів-популістів - Сергія Капліна, Юрія Левченка, Андрія Іллєнка, - які пригрозили заблокувати трибуну парламенту у вівторок, вимагаючи створити слідчу комісію щодо корупції в Кабміні, а самого Яценюка - усунути від посади на час розслідування.

"Будь-які звинувачення, якщо у них є під собою ґрунт, повинні бути доведені в суді, а політично мотивовані - те, що вони пропонують в парламенті разом з "Опозиційним блоком" - вони не матимуть руху в стінах парламенту, тому що сьогодні ніхто не дасть можливість розвалити коаліцію і дестабілізувати ситуацію в державі", - підкреслив прем'єр.

Нагадаємо, 4 березня Кабмін усунув Миколу Гордієнка з посади начальника Державної фінансової інспекції за зловживання. 18 березня Гордієнко заявив про мільярдні зловживання в діяльності Кабміну і направив цю заяву в ГПУ. У Кабміні заявили, що фінансові порушення на держпідприємствах на 7,6 млрд гривень, про які заявив Гордієнко, стосуються часів Віктора Януковича.

Проте через великий резонанс Генпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом зловживань у Кабміні.

4 квітня стало відомо, що Гордієнка звільнено з посади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram