ГоловнаПолітика

Порошенко: "Ми танками і БТРами б'ємо по безробіттю"

Президент передав Росії, що Україні є чим відповісти на агресію

Порошенко: "Ми танками і БТРами б'ємо по безробіттю"
Фото: facebook.com/petroporoshenko

Президент Петро Порошенко в суботу оглянув новітні зразки озброєння та військової техніки українського виробництва на базі Нацгвардії в селі Нові Петрівці (Київська область).

Виступаючи перед присутніми, Порошенко підкреслив, що підприємства оборонного комплексу працюють у три зміни, вони виготовляють сучасні бойові модулі, високоточну зброю і налагодили виробництво боєприпасів.

"Ми танками і БТРами б'ємо по безробіттю. Тисячі нових робочих місць, які було створено на оборонних підприємствах, - це наш внесок у відновлення та розвиток промислового потенціалу України", - передають "Українські Новини" слова Президента.

Як повідомляє прес-служба Президента, Порошенко також повідомив, що представлені бронетранспортери і броньовані машини виготовляються на Київському, Львівському і Черкаському заводах. За словами Президента, кожен з цих заводів готовий поставити на озброєння армії більш ніж 100 таких машин. Він також додав, що техніка іноземного виробництва, яку було поставлено як допомогу Україні від міжнародних партнерів, добре себе зарекомендувала.

Одна з цілей демонстрації військової техніки, як заявив Президент, - бажання показати ворогові, що Україні є чим відповісти на агресію.

"Хочемо продемонструвати, що незважаючи на те, що українські ЗСУ жорстко дотримуються режиму припинення вогню, у разі його порушення нам є чим дати відповідь агресорові", - сказав Порошенко.

Серед зразків озброєння і техніки, які оглянув Президент, були бронетранспортер ЗЕ1, броньовані автомобілі БАРС-8 і БАРС-6, військові автомобілі HMMWV, доукомплектовані бойовими модулями українського виробництва, зенітний ракетний комплекс "Печора-2д", безпілотники "Фурія" і Patriot RVO 10, БПЛА, які є частиною системи управління вогнем артилерії "Сува", ударний БПЛА "Ятаган", полегшений бойовий модуль "ПБМ", автоматичний гранатомет УАГ-40, міномет КБА 48М1 калібру 82 мм, автоматичний гранатомет КБА 117, кулемет калібру 7,62 мм, оперативна портативна гвинтівка, виготовлена на базі АК/АКМ "Гопак-61", модернізовані автомати АКСМ-СН і АКМС-СБ, 7,622 кулемет ПКМТ на стійці, снайперські гвинтівки М1 07 А1 калібру 50bmg і MRAD калібру 338lm. Серед представлених екземплярів також детектори металу й оптичні прилади, зокрема: тепловізори, прилади нічного бачення, приціли нічного бачення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram