ГоловнаПолітика

Суд повернув у держвласність дві резиденції Януковича в Сухолуччі

Ще 5 гектарів землі екс-президента повернули державі

Суд повернув у держвласність дві резиденції Януковича в Сухолуччі
Фото: vyshgorod.olx.com.ua

Вишгородський районний суд повернув у державну власність 5 га земділянок на 2 млн гривень з розташованими на них резиденціями екс-президента Януковича "Акація" та "Острів".

Про це повідомляє офіційний сайт прокуратури Київської області.

"Вишгородський районний суд задовольнив позов прокуратури Київської області та повернув у власність держави майже 5 га лісу, що входили у землі, на яких розташовано резиденції Віктора Януковича "Акація" та "Острів", - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що КМДА вилучила ці земельні ділянки із постійного використання місцевого державного лісомисливського господарства та передала їх у власність шістьом громадянам для ведення сільського господарства. Надалі громадяни передали землі ТОВ "Дім лісника".

У 2009 році облдаміністрація змінила цільове призначення земділянок на землі для будівництва та обслуговування готельно-ресторанного комплексу.

Нагадаємо, на початку березня Апеляційний суд Київської області відібрав у Януковича ще майже 9 гектарів лісу в межах села Сухолуччя. Районний суд першої інстанції у Вишгороді вирішив, що фірма, пов'язана з Януковичем, законно володіла лісом, але Апеляційний суд це рішення скасував.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram