ГоловнаПолітика

Майора ЗСУ, який вкрав у військових 4 млн гривень, затримано в Росії

Україна домагається екстрадиції Андрія Квіреля

Правоохоронні органи Росії затримали начальника фінансово-економічної служби однієї з військових частин ЗСУ Андрія Квіреля, який привласнив понад 4 млн гривень зарплати військовослужбовців.

Про це свідчить відповідь військової прокуратури Сумського гарнізону на запит LB.ua.

Майор Квірель в листопаді 2014 року підробив фінансово-платіжні документи на виплату солдатам військової частини А0563 (Охтирка Сумської області) 4,267 млн гривень зарплати. Ці гроші він за допомогою електронної системи "Приват-24" переказав на свій особистий картковий рахунок в ПриватБанку і ще на 11 карткових рахунків, відкритих ним заздалегідь на імена нібито військовослужбовців цієї військової частини.

Після цього він дезертирував і втік до Росії.

14 лютого військова прокуратура Сумського гарнізону каналами Інтерполу отримала повідомлення про те, що 31 січня Квіреля затримали правоохоронні органи Російської Федерації, він перебуває у слідчому ізоляторі в Брянську.

Генпрокуратура України, як випливає з документа, вже надіслала екстрадиційний запит до Генеральної прокуратури РФ. Наразі проводиться екстрадиційна процедура.

Максимальний термін покарання для Квіреля становить до 10 років позбавлення волі - проти нього відкрито провадження у ч. 2 ст. 410 (викрадення військовослужбовцем військового майна (коштів), вчинені військовою службовою особою із зловживанням службовим становищем), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки), і ч. 1 ст. 408 КК України (дезертирство).

Варто зазначити, що військові, у яких Квірель вкрав зарплату, захищали зокрема Донецький аеропорт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram