ГоловнаПолітика

Шокін звинуватив Махніцького у провалі розслідування справи про Майдан

За Махніцького була втрачена основа для розслідування

Шокін звинуватив Махніцького у провалі розслідування справи про Майдан
Олег Махницкий

Генеральний прокурор Віктор Шокін заявив, що у неякісному розслідуванні злочинів під час Революції Гідності винен Олег Махніцький, який з 25 лютого по 18 червня 2014 року виконував обов'язки генпрокурора.

Про це він сказав в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна". Шокіна попросили прокоментувати те, що міжнародна консультативна група Ради Європи вказала на зволікання і на недостатню координацію роботи прокуратури та міліції під час розслідування подій Євромайдану.

"Коли мене призначили на посаду генпрокурора і я почав вивчати всі ці питання, то зрозумів, що були всі передумови для того, щоб робити більш рішучі кроки... Чесно кажучи, не бачу кроків, які спочатку робив Махніцький. З того, що я подивився у справах, що мені доповідали, за Махніцького не було взагалі жодного прогресу. А були ж факти, які лежали "на поверхні", але з якихось причин їх не використали", - зазначив генпрокурор.

Шокін вважає, що за Махніцького була втрачена основа для розслідування. При цьому наступник Махніцького Віталій Ярема, за словами Шокіна, досить багато зробив у розслідуванні "майданівських справ".

"Знаєте, збирати докази відразу, по "гарячих слідах" - це одне, а через півроку-рік - зовсім інше, адже необхідно багато чого знайти, відновити", - поскаржився генпрокурор.

Нагадаємо, відсутність значних результатів у розслідуванні злочинів на Майдані правоохоронні органи виправдовують тим, що більшість обвинувачених втекли з України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram