ГоловнаПолітика

Під час обшуку в будинку заступника голови Меджлісу нічого не знайшли

У анексованому Криму далі переслідують учасників проукраїнського мітингу.

Під час обшуку в будинку заступника голови Меджлісу нічого не знайшли
Ильми Умеров
Фото: forbes.ru

Співробітники Слідчого комітету Росії в Криму завершили обшук у будинку заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова в Бахчисараї.

Про це повідомляє "Крым.Реалии".

Як розповів Умеров, під час обшуку правоохоронці нічого не знайшли, склали протокол і покинули приміщення. Умеров також підтвердив, що обшук і допит, який передував йому, здійснювали в рамках слідства у "справі 26 лютого".

"Нічого не знайшли, протокол склали і поїхали. Вибачення попросили за незручності. Щодо 26 лютого порушено кримінальну справу, в рамках якої Ахтему Чийгозу пред'явили звинувачення в організації масових заворушень. Я вже вдруге на допиті. Давав свідчення на користь Ахтема Чийгоза, тому що він увесь час когось заспокоював, когось відсував", - розповів Умеров.

Як повідомляли, у вівторок, 31 березня, Умерова знову викликали на допит, який тривав близько семи годин. Одразу після закінчення допиту слідчі ухвалили рішення обшукати будинок Умерова в Бахчисараї.

Умерова вже викликали до слідчого комітету на допит у "справі 26 лютого" - він також давав свідчення на користь Ахтема Чийгоза, затриманого 29 січня "за підозрою в організації та участі в масових заворушеннях". Йому обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 19 лютого 2015 року, потім продовжили до 19 травня.

У рамках розслідування "справи 26 лютого" російські правоохоронці також затримали ще одного учасника мітингу - Ескендера Кантемирова. Йому обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 2 місяці.

Нагадаємо, 26 лютого 2014 року кримські татари не дали провести сесію Верховної Ради Криму. Вранці 27 лютого будівлю кримського парламенту захопили російські спецпризначенці, депутатів провели в зал - і вони поклали початок анексії Криму Росією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram