ГоловнаПолітика

Україна має створювати свій об'єктивний інформаційний простір, - євродепутат

На думку Ауштрявічуса, інформаційна стратегія Росії показала себе вкрай ефективною на Заході

Україна має створювати свій об'єктивний інформаційний простір, - євродепутат
Пятрас Ауштрявичус
Фото: Макс Требухов

Україна має створювати свій власний об'єктивний інформаційний простір.

Про це в кулуарах V Національного Експертного Форуму заявив Пятрас Ауштрявічус, депутат Європейського парламенту, член Комітету з міжнародних справ ЄП, засновник групи Friends of European Ukraine.

"Інформаційна війна - дуже чутливий процес. Ви не побачите свого ворога. Ваш ворог - в інформації. Він запрограмований цією інформацією. Тому, виходячи тільки з контрінформацією, ви завжди будете позаду, будете за кимось гнатися. Треба створювати таку інформаційну політику, яка мала б свою стратегію, - заявив Ауштрявічус, коментуючи діяльність Міністерства інформаційної політики Юрія Стеця. - На ґрунті стратегії України та програми уряду створювати свою інформаційну порядку денного. Гнатися за російською пропагандою і створювати якусь контрінформацію - це вже вчорашній день. Україна має створювати свій об'єктивний інформаційний простір".

Разом з тим, на думку Ауштрявічуса, інформаційна стратегія Росії показала себе вкрай ефективною на Заході.

"Переконаний, що це промивання мізків сталося на Заході, тому що там з'явилося дуже позитивного сприйняття російської пропаганди. Я думаю, що це справжня проблема. Західні споживачі інформації просто необ'єктивно сприймають всю інформацію, що приходить з Росії новими методами. Тому що Росія веде мовлення англійською , французькою, італійською, починає німецькою. Це новий підхід. Споживачі не приймають це як державну кампанію пропаганди Росії. І в цьому полягає вся проблема", - підкреслив євродепутат.

На запитання про те, як протистояти російській пропаганді, євродепутат відповів: "Я думаю, що ми запізнилися, звичайно. Те, що росіяни створили 15 років тому, ми створюємо тільки тепер. Ми тільки ухвалюємо стратегію. Євросоюз має завдання - підготувати свою інформаційну стратегію . Я не дуже оптимістично дивлюся на це, це може зайняти час, і я не знаю, якою буде ефективність. Але говорити про російську пропаганду і показувати найжахливіші приклади цієї пропаганди - це наше завдання. І щоб це робити нам потрібна своя стратегія і нормальний бюджет".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram