ГоловнаПолітика

Україна введе нові санкції проти росіян, - Порошенко

Обмеження торкнуться причетних до анексії Криму й агресії на Донбасі.

Україна введе нові санкції проти росіян, - Порошенко
Фото: dyvys.in

Рада національної безпеки і оборони найближчим часом розширить санкції проти громадян Росії, причетних до анексії Криму та розхитування ситуації й подальшої агресії на Донбасі.

Про це заявив президент Петро Порошенко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Можу сказати, що найближчим часом вийде рішення РНБО, яке розширить санкції проти окремих російських громадян, які брали активну участь в окупації Криму й агресії проти України на сході. І там будуть заходи, які будуть вжиті і з приводу арешту окремих активів, і арешту рахунків", - сказав Порошенко.

Президент наголосив, що такі заходи вводять за погодженням з Євросоюзом, США, а також із країнами "Великої сімки", щоб координувати список санкцій, які вводяться проти РФ.

Відповідаючи на запитання про контроль за російським капіталом, президент зазначив: "Звичайно ж, він (контроль - ред.) є, звичайно ж, контроль за виконанням інвестиційних зобов'язань влада буде здійснювати". Він пояснив, що мова йде про контроль за виконанням соціальних зобов'язань, про недопущення банкрутства підприємств та інші напрямки.

Як повідомляли, РНБО виступає за посилення міжнародних санкцій проти Російської Федерації. Нагадаємо, згідно з результатами соцопитування, проведеного інститутом Горшеніна, більшість українців схвалюють санкції Заходу проти Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram