ГоловнаПолітика

Євродепутат порадив Україні рахувати не ворогів, а друзів

Ауштрявічус тепер набагато оптимістичніший з приводу України.

Євродепутат порадив Україні рахувати не ворогів, а друзів

Українці утвердилися як нація, а Україна - як країна зі своєю історією і традиціями.

Про це на V Національному Експертному Форумі заявив Пятрас Ауштрявічус, депутат Європейського парламенту, член Комітету з міжнародних справ ЄП, засновник групи Friends of European Ukraine.

"Україна пройшла неймовірні стадії перетворення, дуже конструктивного перетворення. І коли в нас запитують, чи має Україна свою історію, чи є нацією, ми відповідаємо, що українці самі відповіли на ці запитання", - заявив він. Ауштрявічус також зазначив, що він тепер набагато оптимістичніший з приводу України, ніж півроку тому.

"Ви почали говорити простою мовою, ви зрозуміли, де є корупція, хто є хто... Але не рахуйте, скільки у вас ворогів, подивіться, скільки у вас друзів. Скільки країн стали вашими друзями в цих складних умовах", - додав він.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко вважає, що Україну в її протистоянні з Росією підтримує весь цивілізований світ. За його словами, основні союзники України - це Польща, Сполучені Штати Америки, всі балтійські країни, Данія, Швеція, Британія, Нідерланди, Німеччина.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram