ГоловнаПолітика

Порошенко: боротьба з корупцією рівнозначна протистоянню терористам на Донбасі

Президент наголосив на взаємовигоді спільних дій у питаннях українсько-американського військового співробітництва

Порошенко: боротьба з корупцією рівнозначна протистоянню терористам на Донбасі
Фото: dyvys.in

Президент Петро Порошенко вважає важливість боротьби з корупцією рівнозначною протистоянню терористам самопроголошених ЛНР і ДНР на сході України.

Про це сказано у повідомленні прес-служби Президента.

"Війна проти корупції має таку ж важливість, як і війна за незалежність, яку ми сьогодні ведемо", - цитує прес-служба Президента під час його зустрічі з делегацією Конгресу США.

Порошенко також зазначив, що спільні та скоординовані дії в питаннях українсько-американського військового та військово-технічного співробітництва мають взаємовигідний характер, а спільні українсько-американські військові навчання, які заплановані цього року, можуть принести значну користь.

У свою чергу, лідер більшості в палаті представників Конгресу Кевін Маккарті підкреслив, що українська боротьба за незалежність має підтримку як з боку Республіканської, так і Демократичної партії, а тема підтримки України набуває все більшого значення в американському суспільстві.

Голова комітету Збройних сил палати представників Конгресу Вільям "Мак" Торнберрі висловив загальну думку делегації, що українське питання - проблема протидії агресору і повернення миру в Україні є однією з найважливіших тем серед американців.

Кажучи про політику санкцій щодо Росії, представники американської делегації зазначили, що санкції - це ціна, яку Росія мусить платити за агресію проти України та анексію Криму.

Коментуючи надання США нелетальної військової допомоги Україні, Президент зазначив, що Україна прагне створити сучасну армію, яка була б здатна захистити країну від агресора, а захисна зброя - це інструмент миру, а не війни.

Як повідомлялося, США та Україна мають намір провести спостережний політ над територіями Росії та Білорусі з 30 березня по 4 квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram