ГоловнаПолітика

Суд продовжив арешт екс-мера Слов'янська Штепи до 28 травня

Неллі Штепа готова розповісти про джерела фінансування бойовиків

Суд продовжив арешт екс-мера Слов'янська Штепи до 28 травня
Фото: news.rambler.ru

Червонозаводський суд Харкова продовжив арешт для колищнього мера Слов'янська Донецької області Нелі Штепи до 28 травня включно.

Як інформує УНІАН, суддя відхилив клопотання Штепи про зміну їй запобіжного заходу на домашній арешт або особисте зобов'язання.

Представники прокуратури підкреслили, що обвинуваченим у посяганні на територіальну цілісність України не передбачено законом іншого запобіжного заходу, окрім тримання під вартою.

Під час засідання Штепа заявила, що має документи з даними про осіб, які фінансують бойовиків на Донбасі. Вона також запевнила, що готова надати ці відомості.

"Я з'явилася в СБУ з документами, які підтверджують, хто почав цю війну, хто оплачував цю війну. Копія документів була у Кульматіцького Володимира, його сьогодні немає, його вбили. Але документи не знайшли. Сьогодні документи знаходяться в Києві в одному з банків, і я ці документи надам. Я заявляю відкрито, що сьогодні все робиться для того, щоб я була у в'язниці і не могла сказати, хто це", - сказала Штепа.

Нагадаємо, Штепу затримали 11 липня 2014 року за підозрою в зазіханні на територіальну цілісність і недоторканність України і створенні терористичної групи. На суді вона пояснювала, що закликала Путіна увійти у Слов'янськ через погрози терористів, і що в полоні у терористів її били, а інтерв'ю для російських видань зроблено "під дулом автомата".

Екс-меру Слов'янська, яка перебуває у Харківському СІЗО, загрожує довічний термін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram