ГоловнаПолітика

ГПУ перевірить придбання "Інтера" Фірташем

Антон Геращенко взяв слід Володимира Путіна

ГПУ перевірить придбання "Інтера" Фірташем
Фото: Братство.info

Генеральна прокуратура за заявою групи народних депутатів перевірить обставини придбання Дмитром Фірташем та Сергієм Льовочкіним телеканалу "Інтер".

Про це на брифінгу повідомив Антон Геращенко - один з депутатів, котрі подали у ГПУ заяву, інформує РБК-Україна.

Депутати попросили перевірити, звідки у Фірташа взялися 2,5 млрд доларів на купівлю "Інтера" у лютому 2013 року у Валерія Хорошковського.

"Є поки що непідтверджена інформація про те, що це були гроші, видані йому за вказівкою Путіна", - заявив Геращенко.

Також

ГПУ попросили перевірити купівлю Фірташем і Льовочкіним у лютому 2015 року 29% акцій "Інтера" у російського "Первого канала".

"На яких підставах місяць тому було здійснено продаж 29% телеканалу "Інтер", що належали російському телебаченню, через якийсь офшор? Може, це офшор Путіна?" - додав Геращенко, не аргументуючи при цьому, що ж наштовхнуло його на таку думку.

Депутати просять допитати Хорошковського і з'ясувати, чи не чинився на нього тиск.

"Віктор Миколайович Шокін прийняв нашу заяву, доручив Павлу Жебрівському, начальнику одного з управлінь ГПУ, провести розслідування з цього питання", - підсумував Геращенко.

Нагадаємо, 3 лютого Group DF повідомила, що компанії, підконтрольні Дмитру Фірташу і Сергію Льовочкіну, викупили міноритарний пакет акцій телеканалу у російського "Первого канала" і тепер контролюють 100% акцій "Інтера".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram