ГоловнаПолітика

Симоненка обрано до президії компартії Росії, - нардеп

Ігор Мосійчук вимагає затримати Симоненка

Симоненка обрано до президії компартії Росії, - нардеп
Архив

Лідера Комуністичної партії України Петра Симоненка сьогодні обрано до президії Комуністичної партії Російської Федерації (КПРФ). Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив народний депутат від фракції "Радикальної партії Олега Ляшка" Ігор Мосійчук.

"Сьогодні в Москві на з'їзді КПРФ нагороджено медаллю і обрано до президії пленуму цієї російської партії голову КПУ Петра Симоненка. Як відомо, члени КПУ активно сприяли сепаратизму та окупації Луганщини та Донеччини України. Зараз Петро Симоненко увійшов до керівного органу КПРФ - партії, яка відкрито підтримала анексію Криму і сепаратистів Донбасу. Як на мене, то цього факту достатньо для арешту Симоненко і суду над ним", - повідомив нардеп.

Мосійчук додав, що готує депутатське звернення до СБУ та Генпрокуратури з вимогою затримати і заарештувати Симоненка як "агента держави-агресора".

Нагадаємо, у квітні минулого року прокуратура Києва розслідувала кримінальне провадження у зв'язку із заявами лідера Компартії України Петра Симоненка на телеканалах з висловлюваннями про посягання на територіальну цілісність України і повалення конституційного ладу.

Петро Симоненко обіцяв не залишати Україну. Але після провалу комуністів на виборах у парламент йшлося про можливе усунення Симоненка від керівництва КПУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram