ГоловнаПолітика

ГПУ відбирає дитячий санаторій у коханки Януковича

Полежай орендувала 7 га біля водосховища за 2 тисячі гривень на місяць.

ГПУ відбирає дитячий санаторій у коханки Януковича
Санаторий "Славутич" в Переяславе-Хмельницком
Фото: nashigroshi.org

Генеральна прокуратура подала позов до суду з вимогою повернути в державну власність дитячий санаторій "Славутич", контрольований благодійним фондом коханки Віктора Януковича Любові Полежай.

Про йдеться в повідомленні ГПУ.

"2010 року товариство з обмеженою відповідальністю, учасником якого є благодійний фонд Любові Полежай "Дорога майбутнього", неправомірно отримало в оренду майно дитячого санаторію в Переяслав-Хмельницькому районі Київської області. Попри вимоги закону, зазначений договір уклала без проведення конкурсу особа, яка не мала права розпоряджатися цим державним майном", - повідомила Генпрокуратура.

У результаті угоди санаторій, який займає 7 га на березі Канівського водосховища, передали в користування за 2 тисячі гривень на місяць. Вартість однієї путівки в цей санаторій становить 10-12 тисяч гривень за зміну.

Нагадаємо, що Любов Полежай з 2011 року до втечі Януковича отримала держзамовлень на 11,26 млн грн. Вона очолює благодійний фонд "Дорога майбутнього" та володіє салоном "Кристал Спа" на Оболонській набережній, 17 у Києві. "Дорога майбутнього" є власником компанії "Дитячий оздоровчий центр "Славутич" у Переяславі-Хмельницькому.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram