ГоловнаПолітика

США запровадили санкції проти російського терориста

Лідер терорганізаціі "Кавказький емірат" Аліасхаб Кебеков заявив, що готовий виконувати накази "Аль-Каїди"

США запровадили санкції проти російського терориста
Фото: EPA/UPG

Державний департамент США оголосив про внесення громадянина Російської Федерації Аліасхаба Кебекова у список санкцій як керівника терористичної організації, пов'язаної з "Аль-Каїдою".

"Держдепартамент визначив російського громадянина Аліасхаба Кебекова як глобального терориста особливої категорії згідно з розпорядженням 13224, яке стосується терористів і тих, хто надає підтримку терористам або терористичним діям", - наголошується в поширеному повідомленні, передає Укрінформ.

Усе майно, що перебуває під юрисдикцією США, яке якось стосується інтересів Кебекова, буде заблоковано. Крім того, будь-яким громадянам США забороняється укладати з ним угоди, зазначили в Держдепі.

Крім того, повідомляється, що Кебеков також потрапив до списку Комітету ООН щодо санкцій проти "Аль-Каїди". Список ООН вимагає, щоб усі держави-члени здійснили, зокрема, заморожування активів і запровадили заборону на пересування Кебекова.

Аліасхаб Кебеков є чинним лідером терористичної організації "Кавказький емірат", що діє, головним чином, на території російського Північного Кавказу. Він опинився на чолі групи після смерті свого колишнього лідера Доку Умарова. Влітку 2014 року Кебеков публічно оголосив, що "Кавказький емірат" є структурною одиницею терористичної організації "Аль-Каїда" і заявив, що його група готова виконувати накази лідерів "Аль-Каїди".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram