ГоловнаПолітика

Бойовики не дають працювати спостерігачам ОБСЄ, - МЗС

Спостерігачі не можуть перевірити, куди відводиться техніка, чи відводиться вона взагалі і де вона концентрується

Бойовики не дають працювати спостерігачам ОБСЄ, - МЗС
Фото: EPA/UPG

Рівень взаємодії ОБСЄ з бойовиками не дозволяє виконувати спостережну місію на Донбасі.

Про це розповів керівник спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертугрул Апакан, слова якого передав заступник міністра закордонних справ України Вадим Пристайко.

"Вони (спостерігачі, - ред.) підкреслили, що рівень взаємодії на рівні ОБСЄ-ДРН/ЛРН не дозволяє представникам спеціальної моніторингової місії виконувати свої функції", - сказав дипломат, передає Укрінформ.

За словами представників ОБСЄ, яких було запрошено на переговори в "нормандському форматі" в Париж, спостерігачі не можуть перевірити, куди відводиться техніка, чи відводиться вона взагалі і де вона концентрується. Крім того, не забезпечується персональна безпека місії ОБСЄ.

Водночас, представники ОБСЄ позитивно висловилися на адресу української сторони. "Дії української сторони їх у принципі задовольняють, хоча, безумовно, очікується ще більшого прогресу", - зазначив Пристайко.

Представник ОБСЄ Ертугрул Апакан звернувся до російської сторони, щоб вона вплинула на лідерів збройних формувань для припинення обстрілів і дозволила місії перевірити, куди відведено важке озброєння.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram