ГоловнаПолітика

Держдеп прокоментував резолюцію Конгресу про надання Україні зброї

В Обами зосереджуються на просуванні дипломатичного рішення розв'язання конфлікту на Донбасі

Уряд США враховує позицію Конгресу США, в тому числі прийняту в понеділок резолюцію із закликом озброїти Україну, втім, продовжує зосереджуватися на дипломатичних шляхах розв'язання ситуації.

Це підкреслила прес-секретар Державного департаменту США Джен Псакі, передає Укрінформ.

"Звичайно, ми проводимо консультації з Конгресом і, очевидно, багато з них (конгресменів. - ред.) висловлювали свої думки навіть до прийняття цієї резолюції", - відповіла Псакі на запитання про реакцію в американській адміністрації на прийнятий документ.

"Ми зосереджуємося на підтримці України та просуванні дипломатичного рішення, що поважає суверенітет і територіальну цілісність України", - додала представник держдепу.

Вона зазначила, що у Вашингтоні продовжують оцінювати, як це краще зробити. "Але нічого не змінилося щодо нашого рішення, прийнятого у цій сфері", - заявила Псакі.

Нагадаємо, 23 березня Палата представників Конгресу США переважною більшістю затвердила резолюцію H.Res.162, в якій підкреслила двопартійну підтримку ідеї надання Україні летальної зброї оборонного характеру і закликала президента Обаму невідкладно зробити це.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram