ГоловнаПолітика

У Раді запропонували скликати позачергове засідання для відсторонення Яценюка

Депутати хочуть перевірити звинувачення скривдженого прем'єром чиновника.

У Раді запропонували скликати позачергове засідання для відсторонення Яценюка
Фото: Макс Требухов

Депутати Верховної Ради зажадали скликати позачергове засідання на п'ятницю, 27 березня. Серед ініціаторів - представники Блоку Петра Порошенка, "Батьківщини" і позафракційні депутати.

"Ми вимагаємо і звертаємося до голови Верховної Ради Володимира Гройсмана скликати позачергове засідання Верховної Ради на 27 березня - на цю п'ятницю", - цитує УНІАН нардепа Юрія Левченка, який є одним із цих депутатів.

Депутати хочуть на позачерговому засіданні заслухати усуненого з посади голови Держфінінспекції Миколу Гордієнка та генерального прокурора Віктора Шокіна про корупцію в уряді, а також міністра Володимира Демчишина - про ситуацію з компаніями "Укрнафта" і "Укртранснафта".

Також запропоновано створити на цьому засіданні тимчасову слідчу комісію, яка перевірить інформацію Гордієнка. Левченко наголосив, що на час функціонування такої ТСК Арсенія Яценюка слід усунути від виконання обов'язків прем'єр-міністра.

Представник "Батьківщини" Іван Крулько зазначив, що "фракція "Батьківщини" підтримує ідею проведення позачергового засідання Верховної Ради і також делегує кращих фахівців для роботи в тимчасовій слідчій комісії". На прес-конференції також був депутат від БПП Андрій Антонищак. Нагадаємо, Гордієнко звинуватив Яценюка в тому, що він очолив корупційні схеми колишньої влади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram