ГоловнаПолітика

Порошенко обговорив із заступником генсека ООН відправку миротворців на Донбас

Президент сподівається, що Рада Безпеки і Генасамблея затвердять відповідний мандат

Порошенко обговорив із заступником генсека ООН відправку миротворців на Донбас
Фото: EPA/UPG

Президент України Петро Порошенко провів зустріч із заступником генерального секретаря ООН і головою Програми розвитку ООН Хелен Кларк, яка перебуває в Україні з офіційним візитом.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави держави.

"Сторони обговорили широкий спектр питань, серед яких головними були ситуація на Донбасі, можливість залучення миротворців ООН для врегулювання ситуації в регіоні. Президент підкреслив необхідність активізації зусиль у скеруванні миротворців під егідою ООН для деескалації ситуації на Донбасі і висловив сподівання, що Рада Безпеки ООН і Генеральна Асамблея цієї організації затвердять відповідний мандат", - сказано в повідомленні.

Заступник генерального секретаря ООН Хелен Кларк, у свою чергу, наголосила на особливій ролі України у багатьох миротворчих місіях і її вагомому внеску у процеси мирного врегулювання в різних частинах світу.

Співрозмовники також обговорили подальше впровадження реформ в Україні і проведення конституційного діалогу всередині країни.

Сторони домовилися про те, що Програма розвитку ООН буде долучена до процесу конституційних змін в Україні та сприятиме конституційному діалогу.

Нагадаємо, 17 березня Верховна Рада ухвалила звернення до ООН і ЄС про допуск миротворців в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram