ГоловнаПолітика

БПП готовий позбавити недоторканності чотирьох своїх нардепів

Купрій, Денисенко, Дубінін та Дідич дискредитують саме поняття народного депутата

БПП готовий позбавити недоторканності чотирьох своїх нардепів
Фото: www.dyvys.in

Фракція "Блок Петра Порошенка" готова позбавити недоторканності народних депутатів Андрія Денисенка, Віталія Купрія, Валентина Дідича та Олександра Дубініна за запитом Генеральної прокуратури України.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби ББП за підсумками засідання ради фракції.

"Ми вже чули від В. Купрія і А. Денисенка безліч голослівних звинувачень проти керівництва та колег з ВР. Але найбільш обурливою стала сьогоднішня прес-конференція народних депутатів Купрія, Денисенка, Дубініна і Дідича, де вони намагалися перекласти провину за злочини на загиблого у Волновасі офіцера СБУ, який стояв на сторожі національних інтересів і захищав законність у нашій країні", - сказано в повідомленні.

Як зазначається, рада фракції БПП вважає озвучену цими депутатами позицію такою, що "дискредитує саме поняття народного депутата України".

"Враховуючи це, рада фракції БПП взяла до відома заяви чотирьох нардепів про вихід з фракції і рекомендує фракції задовольнити їх. Крім того, фракція звернеться до Генпрокуратури провести в максимально стислі терміни всебічне та об'єктивне розслідування обставин захоплення державних підприємств у Києві, загибелі офіцера СБУ у Волновасі та інших пов'язаних злочинів", - заявили в БПП.

"У разі, якщо Генпрокуратура внесе на розгляд Верховної Ради аргументоване подання з необхідністю позбавити будь-яких депутатів, у тому числі - і з фракції БПП, депутатської недоторканності - наша фракція підтримає таке рішення", - підкреслили в прес-службі.

Нагадаємо, в понеділок народні депутати з БПП Андрій Денисенко, Віталій Купрій, Валентин Дідич та Олександр Дубінін заявили про вихід з фракції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram